Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

CHEESECAKE

Υλικά:

900 γρ. τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο γάλα
2 πακέτα πτι μπερ
160 γρ. βούτυρο
χυμό από 2 λεμόνια
μαρμελάδα της επιλογής σας

Εκτέλεση:

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε
το βούτυρο, το βάζουμε σε ένα
μπωλ και το αφήνουμε να πάρει
θερμοκρασία δωματίου.
Έχουμε τρίψει τα μπισκότα σε μίξερ
να γίνουν σκόνη και τα προσθέτουμε
στο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά
και το βάζουμε στη φόρμα μας
δημιουργώντας τη βάση του γλυκού.



Σε ένα μπωλ βάζουμε τη κρέμα τυριού,
το ζαχαρούχο και το χυμό από τα λεμόνια.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα
και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα
να κρυώσει.





Μετά από 1 ώρα παίρνουμε τη κρέμα
και τη στρώνουμε μέσα στη φόρμα
πάνω από το λιωμένο μπισκότο.








Το αφήνουμε τουλάχιστον για 2 ώρες
στο ψυγείο μας.












Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Το σερβίρουμε με μαρμελάδα
της επιλογής μας.





Καλή Επιτυχία...

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Υλικά:

1 λάχανο μικρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
7 κ.σ. ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε κόψει το λάχανο
σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ μικρά
όπως κάνουμε για σαλάτα αλλά ούτε
και πολύ χοντρά). το πλένουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το
κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το κομμένο
λάχανο, τη ντομάτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.

Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά μέχρι να
βράσει καλά και να μαλακώσει τελείως
το λάχανο. 10 -15 λεπτά πριν το βγάλουμε
από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι
τις σταφίδες και το χυμό από 2 λεμόνια.

Αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει
το ρυζάκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πάντα ελέγχουμε να έχει νεράκι η
κατσαρόλα μας για να μη μας αρπάξει
το φαγητό.

Καλή Επιτυχία...


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΜΕ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά:

1 πακέτο μακαρόνια
1 μεγάλη ντομάτα
400 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κ.γ. ξηρό βασιλικό
φρέσκο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε
και τα καίμε με λίγο βούτυρο ή λάδι.

Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε
το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί,
να μη μαυρίσει και προσθέτουμε
το συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας,
το ξηρό βασιλικό και αλατοπίπερο.
Το αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά
και μετά προσθέτουμε τη φρέσκια
ντομάτα ψιλοκομμένη.
Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και
το αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Πριν
το βγάλουμε από τη φωτιά προσθέτουμε
και λίγο φρέσκο βασιλικό.
(κατά βούληση)

Αν θέλετε σερβίρετε τα μακαρόνια και
ρίξτε από πάνω τη σάλτσα και το
τριμμένο τυρί.

Δοκιμάστε όμως να βάλετε τη κάθε
μερίδα σε ένα τηγάνι σε πολύ σιγανή
φωτιά (ζυμαρικά και σάλτσα)
και ανακατέψτε μέχρι να δέσει η
σάλτσα με τα ζυμαρικά και να το
σερβίρετε μετά με τριμμένη παρμεζάνα.

Καλή Επιτυχία...