Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

ΛΑΧΑΝΟΡΥΖΟ

Υλικά:

1 λάχανο μικρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
7 κ.σ. ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Αφού έχουμε κόψει το λάχανο
σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ μικρά
όπως κάνουμε για σαλάτα αλλά ούτε
και πολύ χοντρά). το πλένουμε.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το
κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το κομμένο
λάχανο, τη ντομάτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.

Βράζουμε  σε δυνατή φωτιά μέχρι να
βράσει καλά και να μαλακώσει τελείως
το λάχανο. 10 -15 λεπτά πριν το βγάλουμε
από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι
τις σταφίδες και το χυμό από 2 λεμόνια.

Αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει
το ρυζάκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Πάντα ελέγχουμε να έχει νεράκι η
κατσαρόλα μας για να μη μας αρπάξει
το φαγητό.

Καλή Επιτυχία...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου