Υλικά:
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια ζεστό νερό
φλούδα ενός λεμονιού
5 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)
150 γρ. αμύγδαλο
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αμύγδαλο σε ένα ταψάκι στο
φούρνο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο
και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε
το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια
με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα
και τη φλούδα λεμονιού.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει ο χαλβάς από
τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος
προσθέτουμε τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού, το αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
Καλή Επιτυχία...
1 ποτήρι ελαιόλαδο
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
3 ποτήρια ζάχαρη
4 ποτήρια ζεστό νερό
φλούδα ενός λεμονιού
5 κ.σ. σταφίδες (προεραιτικά)
150 γρ. αμύγδαλο
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το αμύγδαλο σε ένα ταψάκι στο
φούρνο για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο
και το αφήνουμε να ζεσταθεί, προσθέτουμε
το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνέχεια
με μία κουτάλα μέχρι να καβουρδιστεί καλά.
Βγάζουμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά και
προσθέτουμε τη ζάχαρη, το νερό και τη κανέλα
και τη φλούδα λεμονιού.
Το ξαναβάζουμε στη φωτιά και ανακατεύουμε
μέχρι να πήξει και να ξεκολλάει ο χαλβάς από
τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Τέλος
προσθέτουμε τις σταφίδες και το αμύγδαλο.
Αφαιρούμε τη φλούδα λεμονιού, το αφήνουμε
λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.
Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου