Υλικά:
1/2 κιλό μαύρα φασόλια
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή τσίλι sauce
1 κ.γ. αλάτι
ή αντί για τσίλι και πάπρικα μπορείτε
να βάλετε barbeque sauce.
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τα φασόλια
ώστε να μπορούμε να τα λιώσουμε
με ένα πιρούνι ή αγοράζουμε έτοιμα
κονσέρβας.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα μας
τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ζυμώνουμε τα μπέργκερ και τα
τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά
από τη κάθε πλευρά, ή τα ψήνουμε
στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Τα μπέργκερ μας είναι έτοιμα.
Αφού έχουμε ζεστάνει λίγο τα ψωμάκια μας
μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε.
Εγώ βάζω συνήθως ντομάτα, πίκλες,
τυρί, μαγιονέζα, κέτσαπ μουστάρδα.
Μπορείτε όμως να προσθέσετε μαρούλι,
σπανάκι, καραμελωμένα ή φρέσκα κρεμμύδια.
Καλή Επιτυχία....
1/2 κιλό μαύρα φασόλια
1/2 κούπα φρυγανιά τριμμένη
1/2 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
1/2 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
1 κρεμμύδι λιωμένο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 αυγό
1 κ.γ. πάπρικα
1/2 κ.γ. τσίλι σε σκόνη ή τσίλι sauce
1 κ.γ. αλάτι
ή αντί για τσίλι και πάπρικα μπορείτε
να βάλετε barbeque sauce.
Εκτέλεση:
Βράζουμε καλά τα φασόλια
ώστε να μπορούμε να τα λιώσουμε
με ένα πιρούνι ή αγοράζουμε έτοιμα
κονσέρβας.
Σε ένα μπωλ βάζουμε όλα μας
τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
Ζυμώνουμε τα μπέργκερ και τα
τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά
από τη κάθε πλευρά, ή τα ψήνουμε
στο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Τα μπέργκερ μας είναι έτοιμα.
Αφού έχουμε ζεστάνει λίγο τα ψωμάκια μας
μπορούμε να τα γεμίσουμε με ότι θέλουμε.
Εγώ βάζω συνήθως ντομάτα, πίκλες,
τυρί, μαγιονέζα, κέτσαπ μουστάρδα.
Μπορείτε όμως να προσθέσετε μαρούλι,
σπανάκι, καραμελωμένα ή φρέσκα κρεμμύδια.
Καλή Επιτυχία....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου