Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΟΥ (ONION RINGS)

Υλικά :

1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 κούπα κόρν φλάουρ
4 κ.σ. πουρέ πατάτας σε σκόνη
στη μύτη του κουταλιού κόκκινο πιπέρι
1 κούπα σόδα αναψυκτικό
2 κούπες φρυγανιά τριμμένη
2-3 κρεμμύδια
αλάτι
ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
για το τηγάνισμα.





Εκτέλεση :

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε
το αλεύρι με το κόρν φλάουρ
το σκόνη πουρέ και το πιπέρι.
Προσθέτουμε το ανθρακούχο νερό
και το αφήνουμε για 15 λεπτά
να φουσκώσει.


Σε ένα ταψάκι έχουμε βάλει τη
τριμμένη φρυγανιά.


Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες
και τα βουτάμε στο υγρό μείγμα,
μετά στη φρυγανιά και το
τηγανίζουμε σε μέτρια προς δυνατή
φωτιά για 3-4 λεπτά.


Βγαζοντάς τα τα βάζουμε σε
χαρτί κουζίνας για να απορροφήσουν
το πολύ λάδι.





Τα onion rings είναι έτοιμα...

Καλή Επιτυχία...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου