Υλικά:
1 λάχανο μικρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
7 κ.σ. ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε κόψει το λάχανο
σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ μικρά
όπως κάνουμε για σαλάτα αλλά ούτε
και πολύ χοντρά). το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το
κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το κομμένο
λάχανο, τη ντομάτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να
βράσει καλά και να μαλακώσει τελείως
το λάχανο. 10 -15 λεπτά πριν το βγάλουμε
από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι
τις σταφίδες και το χυμό από 2 λεμόνια.
Αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει
το ρυζάκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πάντα ελέγχουμε να έχει νεράκι η
κατσαρόλα μας για να μη μας αρπάξει
το φαγητό.
Καλή Επιτυχία...
1 λάχανο μικρό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
7 κ.σ. ρύζι
χυμό από 2 λεμόνια
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
1 χούφτα σταφίδες (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε κόψει το λάχανο
σε μέτρια κομμάτια (ούτε πολύ μικρά
όπως κάνουμε για σαλάτα αλλά ούτε
και πολύ χοντρά). το πλένουμε.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο για να τσιγαρίσουμε το
κρεμμύδι μας, προσθέτουμε το κομμένο
λάχανο, τη ντομάτα, τον άνηθο ψιλοκομμένο,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και
νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας.
Βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να
βράσει καλά και να μαλακώσει τελείως
το λάχανο. 10 -15 λεπτά πριν το βγάλουμε
από τη φωτιά προσθέτουμε το ρύζι
τις σταφίδες και το χυμό από 2 λεμόνια.
Αφήνουμε να βράσει και να φουσκώσει
το ρυζάκι και το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Πάντα ελέγχουμε να έχει νεράκι η
κατσαρόλα μας για να μη μας αρπάξει
το φαγητό.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου