Λίγα λόγια για μένα....

Γεια σας,
με λένε Μαρία, είμαι Ελληνίδα με καταγωγή από τη Λήμνο και μένω στην Αθήνα, μου αρέσει πολύ η μαγειρική, η ζαχαροπλαστική και να δοκιμάζω καινούργιες γεύσεις, έτσι πήρα την απόφαση να δημιουργήσω αυτή τη σελίδα και να μοιραστώ μαζί σας τις συνταγές που έχω.
Μου αρέσει το καλό αποτέλεσμα και αυτό που γεύομαι να ικανοποιεί εμένα και τους ανθρώπους γύρω μου. Πάντα προσπαθώ να βελτιώνομαι κοιτώντας παλιές αλλά και νέες συνταγές, ελληνικές και όχι μόνο.. Γι' αυτό με τα χρόνια οι συνταγές της γιαγιάς και της μαμάς άλλες έχουν παραμείνει το ίδιο και άλλες τις έχω αλλάξει για να τείνουν περισσότερο στη νεότερη γενιά και στα γούστα του καθενός.
Ανυπομονώ για τα σχόλιά σας ή ερωτήματά σας που θα χαρώ να σας απαντήσω.

Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ


Υλικά:



Για το κιμά:

Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-4 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι






Για τη σάλτσα:

3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι





Εκτέλεση:

Αφού έχουμε μουλιάσει
σε νερό το ψωμί αφαιρούμε
τη κόρα παίρνουμε τη ψίχα,
τη στραγγίζουμε να μην έχει υγρά
και τη βάζουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το κιμά και όλα τα
υπόλοιπα υλικά μας και ζυμώνουμε
καλά.
Πριν το μαγειρέψουμε το αφήνουμε
για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο.



Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ.
ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Το αφήνουμε να βράσει.





Αφού έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια
μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε
προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Όταν έχουν πάρει χρώμα από όλες
τις πλευρές τα βάζουμε προσεκτικά
στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και
χαμηλώνουμε τη φωτιά ένα βαθμό
πάνω από το μισό (αν η κουζίνα σας
είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία της
είναι το 12 θα το βάλετε στο 7-8)
για 25-30 λεπτά.




Το φαγητό μας είναι έτοιμο,
μπορούμε να το συνοδεύσουμε
με ρύζι, πατάτες, πουρέ ή
 μακαρόνια.




Καλή Επιτυχία...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου