Υλικά:
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Ξύδι
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε το γαύρο στο νεροχύτη
και τον πλένουμε με αρκετό νερό.
Του ρίχνουμε αρκετό ξύδι και αρχίζουμε
να τον καθαρίζουμε. Εμένα μου αρέσει
να τον ξεκοκαλίζω και να μένει μόνο το
φιλέτο του. Παίρνει λίγο χρόνο αλλά αξίζει
τον κόπο.
Αφού τον έχουμε καθαρίσει βάζουμε
το γαύρο σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
εκτός από το ξύδι που το βάλαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι να σκεπαστεί
ο γαύρος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνος στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
μέχρι να πιει τα νερά του και να ροδοκοκκινίσει.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με κολοκυθάκια
βραστά και χόρτα.
Καλή Επιτυχία.....
1 κιλό γαύρο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.γ. ρίγανη
χυμό από 1-2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι
Ξύδι
Εκτέλεση:
Αδειάζουμε το γαύρο στο νεροχύτη
και τον πλένουμε με αρκετό νερό.
Του ρίχνουμε αρκετό ξύδι και αρχίζουμε
να τον καθαρίζουμε. Εμένα μου αρέσει
να τον ξεκοκαλίζω και να μένει μόνο το
φιλέτο του. Παίρνει λίγο χρόνο αλλά αξίζει
τον κόπο.
Αφού τον έχουμε καθαρίσει βάζουμε
το γαύρο σε ένα πυρέξ ή ταψάκι και
προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας
εκτός από το ξύδι που το βάλαμε στην αρχή.
Προσθέτουμε και λίγο νεράκι να σκεπαστεί
ο γαύρος και το ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνος στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου
μέχρι να πιει τα νερά του και να ροδοκοκκινίσει.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Μπορείτε να το συνοδεύσετε με κολοκυθάκια
βραστά και χόρτα.
Καλή Επιτυχία.....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου