Υλικά:
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
ψίχα ψωμιού λιγότερο από 1 φρατζόλα
3 κ.σ. ούζο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Έχουμε βάλει το ψωμί να μουλιάσει
σε ένα μπωλ με νερό, το αφήνουμε
για λίγη ώρα και μετά στραγγίζουμε
καλά αφαιρώντας τη κόρα για να μείνει
η ψύχα.
Έχουμε λιώσει σε μιξεράκι
το κρεμμύδι και ψιλοκόψει το
μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα
μας τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε
μέχρι να γίνει ομογενές και να
πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας.
Σε ενα βαθύ πιάτο ή μπωλ
έχουμε βάλει λίγο αλεύρι
που θα περάσουμε τα κεφτεδάκια πριν
τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο
ή ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζοντάς τα από το τηγάνι
τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας
για να τραβήξει το λάδι από το
τηγάνισμα.
Τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή Επιτυχία...
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
1 κρεμμύδι
ψίχα ψωμιού λιγότερο από 1 φρατζόλα
3 κ.σ. ούζο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
1/2 ματσάκι μαϊντανό
λίγο δυόσμο
αλάτι
πιπέρι
αλεύρι για το τηγάνι
Εκτέλεση:
Έχουμε βάλει το ψωμί να μουλιάσει
σε ένα μπωλ με νερό, το αφήνουμε
για λίγη ώρα και μετά στραγγίζουμε
καλά αφαιρώντας τη κόρα για να μείνει
η ψύχα.
Έχουμε λιώσει σε μιξεράκι
το κρεμμύδι και ψιλοκόψει το
μαϊντανό και το δυόσμο.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε όλα
μας τα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Ανακατεύουμε και ζυμώνουμε
μέχρι να γίνει ομογενές και να
πλάσουμε τα κεφτεδάκια μας.
Σε ενα βαθύ πιάτο ή μπωλ
έχουμε βάλει λίγο αλεύρι
που θα περάσουμε τα κεφτεδάκια πριν
τα τηγανίσουμε σε καλαμποκέλαιο
ή ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά
μέχρι να πάρουν χρώμα.
Βγάζοντάς τα από το τηγάνι
τα ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας
για να τραβήξει το λάδι από το
τηγάνισμα.
Τα κεφτεδάκια μας είναι έτοιμα.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου