Υλικά:
1 κιλό σπανάκι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει το σπανάκι
το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά
και το σουρώνουμε. (ζεμάτισμα)
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε
τα κρεμμυδάκια για να τα τσιγαρίσουμε
σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι
και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα,
τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι,
πιπέρι και νερό. Το αφήνουμε να
βράσει για 45 λεπτά περίπου σε δυνατή
φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι
και το αφήνουμε να βράσει για12 λεπτά
για να φουσκώσει το ρύζι μας.
Πριν το βγάλουμε από το μάτι της
κουζίνας βάζουμε και το χυμό από
2 λεμόνια.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Με φέτα, ελιές και φρέσκο ψωμάκι είναι τέλειο!!
Καλή Επιτυχία...
1 κιλό σπανάκι
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 κούπα ρύζι νυχάκι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε πλύνει το σπανάκι
το βάζουμε να βράσει για 10 λεπτά
και το σουρώνουμε. (ζεμάτισμα)
Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε
τα κρεμμυδάκια για να τα τσιγαρίσουμε
σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο.
Προσθέτουμε το ζεματισμένο σπανάκι
και ανακατεύουμε.
Έπειτα προσθέτουμε τη ντομάτα,
τον άνηθο, το ελαιόλαδο, αλάτι,
πιπέρι και νερό. Το αφήνουμε να
βράσει για 45 λεπτά περίπου σε δυνατή
φωτιά. Τέλος προσθέτουμε το ρύζι
και το αφήνουμε να βράσει για12 λεπτά
για να φουσκώσει το ρύζι μας.
Πριν το βγάλουμε από το μάτι της
κουζίνας βάζουμε και το χυμό από
2 λεμόνια.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Με φέτα, ελιές και φρέσκο ψωμάκι είναι τέλειο!!
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου