Υλικά για 2 άτομα:
3-4 μελιτζάνες φλάσκες
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
200 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
200 γρ. τυρί κασέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση
και τις χαράζουμε με ένα μαχαιράκιαπό τη μία άκρη στην άλλη.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό
ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά
τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για
να μαλακώσουν. (βλέπε τις φωτογραφίες)
Αφού έχουν μαλακώσει τις τοποθετούμε
σε ένα ταψί ή πυρέξ και στις σχισμές της
βάζουμε το τυρί που το έχουμε κόψει σε
λωρίδες.
Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε
το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε το
κρεμμύδι με το σκόρδο και τη ντομάτα
για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε και 1/2 κούπα
νεράκι και ανακατεύουμε.
Το περιχύνουμε πάνω στις μελιτζάνες
και το ψήνουμε στο φούρνο για 45
λεπτά περίπου στους 160-170 βαθμούς
ανάλογα τον φούρνο.
Μπορείτε να βάλετε ότι τυρί έχετε στο
ψυγείο σας, εγώ προτιμώ κασέρι γιατί
δεν είναι πολύ αλμυρό και η μελιτζάνα
δεν χρειάζεται πολύ αλάτι.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου