Υλικά:
1-2 μελιτζάνες φλάσκες
1 κούπα τριμμένη φρυγανιά
2 αυγά
1/2 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
λίγο μαιντανό
Για τη σάλτσα:
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. κοφτές κόκκινο πιπέρι
600 γρ. χυμό συμπυκνωμένο
3 κ.σούπας ελαιόλαδο
2 κ.σ. βασιλικό
1 ποτηράκι του κρασιού
κρασί λευκό
αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τις
3 κ.σ. ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε
το σκόρδο και προσθέτουμε και το
πιπέρι, βγάζουμε το σκεύος για λίγο
από τη φωτιά και ρίχνουμε το κρασί.
Το επαναφέρουμε στη φωτιά
και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας και
αλατίζουμε. Το αφήνουμε
να βράσει για 15 λεπτά. Πριν το
κλείσουμε βάζουμε το βασιλικό.
Kόβουμε τις μελιτζάνες σε
λεπτές φέτες και τις απλώνουμε
σε ένα ταψί που έχουμε βάλει
αποροφητικό χαρτί
Τις αλατίζουμε και από τις 2
πλευρές και τις σκεπάζουμε με
αποροφητικό χαρτί για 20 λεπτά.
Αυτό θα βοηθήσει
στο να μαλακώσουν οι μελιτζάνες
και να φύγει η πίκρα που έχουν.
Μετά τις ξεπλένουμε για να
φύγει το αλάτι.
Σε ένα μπωλ χτυπάμε τα 2 αυγά και σε ένα
άλλο μπωλ έχουμε ανακατέψει το τρίμμα
φρυγανιάς μαζί με τη μισή παρμεζάνα και το
μαϊντανό.
Περνάμε τη κάθε φέτα μελιτζάνας πρώτα
από το αυγό και μετά από το μπωλ με τη
φρυγανιά και τη παρμεζάνα και τη
τοποθετούμε σε ένα ταψάκι.
Το ίδιο κάνουμε για όλες τις φετούλες
και τις ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά
περίπου τη κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Μετά από 30 λεπτά βγάζουμε
και σε ένα πυρέξ ή ένα ταψί
βάζουμε λίγη από τη σάλτσα
μας και από πάνω απλώνουμε
τις ψημένες μελιτζάνες.
Προσθέτουμε και την υπόλοιπη
σάλτσα μας και το ψήνουμε για
25 λεπτά. Το βγάζουμε από το
φούρνο και καλύπτουμε
με τις φέτες μοτσαρέλας
και τέλος την υπόλοιπη παρμεζάνα.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο μέχρι
να λιώσουν τα τυριά και να
ροδίσουν.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου