Υλικά:
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γεμάτη μπέικιν 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
αλεύρι περίπου 5 ποτήρια
5-6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ηλιέλαιομε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα
σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το αλεύρι και
ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε
το αλεύρι (όχι όλο μαζί) και
ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη
ώστε να μπορεί να πλάθεται με τα
χέρια. Σε ένα μικρό μπολ έχουμε
ανακατέψει τη 1 κ.γ. κανέλα με
τις 5-6 κ.γ. ζάχαρη και αρχίζουμε
να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Πριν τα βάλουμε στο ταψάκι μας
τα περνάμε μέσα από το μπολάκι
για να επικαλυφθούν με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 25 λεπτά περίπου.
Αν δεν τα θέλετε πολύ γλυκά μη τα
πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν τα ψήσετε
Καλή Επιτυχία...
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 ποτήρι ζάχαρη
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρικής
2 κ.γ. κανέλα
1 κ.γ. γεμάτη μπέικιν 1/2 κ.γ. γαρύφαλλο
αλεύρι περίπου 5 ποτήρια
5-6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ηλιέλαιομε τη ζάχαρη και χτυπάμε με ένα
σύρμα. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα
υλικά εκτός από το αλεύρι και
ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε
το αλεύρι (όχι όλο μαζί) και
ανακατεύουμε με μία σπάτουλα
μέχρι να αρχίσει να δένει η ζύμη
ώστε να μπορεί να πλάθεται με τα
χέρια. Σε ένα μικρό μπολ έχουμε
ανακατέψει τη 1 κ.γ. κανέλα με
τις 5-6 κ.γ. ζάχαρη και αρχίζουμε
να πλάθουμε τα κουλουράκια μας.
Πριν τα βάλουμε στο ταψάκι μας
τα περνάμε μέσα από το μπολάκι
για να επικαλυφθούν με ζάχαρη.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς
για 25 λεπτά περίπου.
Αν δεν τα θέλετε πολύ γλυκά μη τα
πασπαλίσετε με ζάχαρη πριν τα ψήσετε
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου