Υλικά:
Για το κιμά:
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-4 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε μουλιάσει
σε νερό το ψωμί αφαιρούμε
τη κόρα παίρνουμε τη ψίχα,
τη στραγγίζουμε να μην έχει υγρά
και τη βάζουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το κιμά και όλα τα
υπόλοιπα υλικά μας και ζυμώνουμε
καλά.
Πριν το μαγειρέψουμε το αφήνουμε
για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ.
ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Το αφήνουμε να βράσει.
Αφού έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια
μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε
προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Όταν έχουν πάρει χρώμα από όλες
τις πλευρές τα βάζουμε προσεκτικά
στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και
χαμηλώνουμε τη φωτιά ένα βαθμό
πάνω από το μισό (αν η κουζίνα σας
είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία της
είναι το 12 θα το βάλετε στο 7-8)
για 25-30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο,
μπορούμε να το συνοδεύσουμε
με ρύζι, πατάτες, πουρέ ή
μακαρόνια.
Καλή Επιτυχία...
Για το κιμά:
Κιμάς μοσχαρίσιος 500 γρ.
1 κρεμμυδάκι ξερό τριμμένο
1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3-4 φέτες ψωμί
1/2 κουταλάκι κύμινο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
Για τη σάλτσα:
3 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
στη μύτη του κουταλιού ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Αφού έχουμε μουλιάσει
σε νερό το ψωμί αφαιρούμε
τη κόρα παίρνουμε τη ψίχα,
τη στραγγίζουμε να μην έχει υγρά
και τη βάζουμε σε ένα μπωλ.
Προσθέτουμε το κιμά και όλα τα
υπόλοιπα υλικά μας και ζυμώνουμε
καλά.
Πριν το μαγειρέψουμε το αφήνουμε
για 15 λεπτά να φουσκώσει λίγο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3 κ.σ.
ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί καλά
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι,
πιπέρι και 1 ποτήρι νερό.
Το αφήνουμε να βράσει.
Αφού έχουμε πλάσει τα σουτζουκάκια
μας, σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο και τα τηγανίζουμε
προσεκτικά για να μη σπάσουν.
Όταν έχουν πάρει χρώμα από όλες
τις πλευρές τα βάζουμε προσεκτικά
στη κατσαρόλα με τη σάλτσα και
χαμηλώνουμε τη φωτιά ένα βαθμό
πάνω από το μισό (αν η κουζίνα σας
είναι η μεγαλύτερη θερμοκρασία της
είναι το 12 θα το βάλετε στο 7-8)
για 25-30 λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο,
μπορούμε να το συνοδεύσουμε
με ρύζι, πατάτες, πουρέ ή
μακαρόνια.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου