Υλικά:
500 γρ. φακές
1 κρεμμύδι μεγάλο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ή δύο φρέσκες ντομάτες τριμμένες
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε
σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφού πάρουν
2-3 βράσεις και το νερό έχει γίνει σκούρο
τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα
αφού έχουμε ζεστάνει καθαρό νερόπροσθέτουμε τις φακές, το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι,
το σκόρδο, τα καρότα κομμένα σε μικρά
κομματάκια, τη δάφνη, τη ντομάτα,
αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά
και σε 50 λεπτά περίπου η φακή μας είναι έτοιμη.
Εγώ την αφήνω λίγο παραπάνω γιατί μου
αρέσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά
ζουμιά....
Καλή επιτυχία....
500 γρ. φακές
1 κρεμμύδι μεγάλο
3-4 σκελίδες σκόρδο
2-3 φύλλα δάφνης
250 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
ή δύο φρέσκες ντομάτες τριμμένες
2 καρότα
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φακές και τις βάζουμε
σε μια κατσαρόλα με νερό. Αφού πάρουν
2-3 βράσεις και το νερό έχει γίνει σκούρο
τις σουρώνουμε. Στην ίδια κατσαρόλα
αφού έχουμε ζεστάνει καθαρό νερόπροσθέτουμε τις φακές, το κρεμμύδι
ψιλοκομμένο ή λιωμένο στο μούλτι,
το σκόρδο, τα καρότα κομμένα σε μικρά
κομματάκια, τη δάφνη, τη ντομάτα,
αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Αφού πάρουν βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά
και σε 50 λεπτά περίπου η φακή μας είναι έτοιμη.
Εγώ την αφήνω λίγο παραπάνω γιατί μου
αρέσει να χυλώνει και να μην έχει πολλά
ζουμιά....
Καλή επιτυχία....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου