1 πακέτο μακαρόνια 500 γρ.
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 πιπεριά
1 κονσέρβα τόνο
350 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
λίγο βασιλικό
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Για τη σάλτσα:
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι,
το σκόρδο, τη πιπεριά και το βασιλικό,
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο
τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο,
προσθέτουμε τη πιπεριά και συνεχίζουμε
να το τσιγαρίζουμε. Αφού έχουν τσιγαριστεί
προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι,
και το βασιλικό και τα βράζουμε για
δέκα λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε και τοτόνο και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα
5-10 λεπτά. (Αναλόγως πόσο αραιή ή πηχτήθέλουμε τη σάλτσα μας).
Για τα μακαρόνια:
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό.
Αφού βράσει προσθέτουμε τα μακαρόνια
και λίγο αλάτι. Σε 15 λεπτά περίπου τα
μακαρόνια είναι έτοιμα.
Τα σουρώνουμε κάτω από τη βρύση και
στην ίδια κατσαρόλα βάζουμε λίγο βούτυρο
ή λίγη φυτίνη και αφού κάψει ρίχνουμε
τα μακαρόνια τα ανακατεύουμε και τα
αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρονται με τριμμένο τυρί της επιλογής σας.
Καλή Επιτυχία....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου