Υλικά:
1 κιλό αγκινάρες φρέσκες ή
2 πακέτα κατεψυγμένες (900 γρ.)3-4 πατάτες
3 καρότα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 λεμόνι (χυμό)
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο
ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το φρέσκο
κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τις πατάτες,
τον άνηθο και τα καρότα και ανακατεύουμε.
Τελευταίες θα βάλουμε τις αγκινάρες για να
μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι
αρκετό νεράκι να καλυφθούν τα υλικά μας,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει.
Στη χύτρα θέλει περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα αλλά
στη κατσαρόλα θέλει τουλάχιστον 70 λεπτά για
να μαλακώσει το φαγητό μας.
Καλή Επιτυχία...
1 κιλό αγκινάρες φρέσκες ή
2 πακέτα κατεψυγμένες (900 γρ.)3-4 πατάτες
3 καρότα
4-5 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 1/2 λεμόνι (χυμό)
άνηθο
αλάτι
πιπέρι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο
ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το φρέσκο
κρεμμυδάκι, προσθέτουμε τις πατάτες,
τον άνηθο και τα καρότα και ανακατεύουμε.
Τελευταίες θα βάλουμε τις αγκινάρες για να
μη λιώσουν με το ανακάτεμα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το χυμό από το λεμόνι
αρκετό νεράκι να καλυφθούν τα υλικά μας,
το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να βράσει.
Στη χύτρα θέλει περίπου 30 λεπτά μαγείρεμα αλλά
στη κατσαρόλα θέλει τουλάχιστον 70 λεπτά για
να μαλακώσει το φαγητό μας.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου