Υλικά:
30 φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 1/2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα
ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν σε
προθερμασμένο φούρνο στους
180 - 190 βαθμούς κελσίου για
20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
και από τις 2 πλευρές.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με
ένα σύρμα το βούτυρο, τη ντομάτα
το τσίλι και το κόκκινο πιπέρι.
Όταν βγάλουμε τις φτερούγες από το
φούρνο με μία τσιμπίδα παίρνουμε τις
φτερούγες και τις βουτάμε μέσα στο
μπωλ με το τσίλι και μετά τις τοποθετούμεπάλι στο ταψί για να τις ψήσουμε
για 15 λεπτά ακόμα στους 135-145
βαθμούς κελσίου για να δέσει η σάλτσα
με το κοτόπουλο.
Αν δεν τις θέλετε πολύ καυτερές
βάλτε λιγότερο τσίλι ή και καθόλου.
Και αντί για τσίλι βάλτε barbeque sauce
και θα έχετε φτερούγες με γεύση
barbeque.
Τρώγονται σκέτες ή αν θέλετε τις συνοδεύετε
με μια σως της επιλογής σας.
Εγώ προτιμώ σως με ροκφόρ και άνηθο που είναι αρκετά δροσιστική.
Αν θέλετε για να μην αλείψετε το ταψί
με λάδι μπορείτε να βάλετε λαδόκολλα
ή αλουμινόχαρτο όπως έκανα εγώ.
Καλή Επιτυχία...
30 φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κούπα λιωμένο βούτυρο
1 κούπα συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
1 1/2 κ.σ. τσίλι σε σκόνη
1 κ.σ. κόκκινο πιπέρι
Εκτέλεση:
Τοποθετούμε τις φτερούγες σε ένα
ταψί και τις βάζουμε να ψηθούν σε
προθερμασμένο φούρνο στους
180 - 190 βαθμούς κελσίου για
20 -25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν
και από τις 2 πλευρές.
Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε με
ένα σύρμα το βούτυρο, τη ντομάτα
το τσίλι και το κόκκινο πιπέρι.
Όταν βγάλουμε τις φτερούγες από το
φούρνο με μία τσιμπίδα παίρνουμε τις
φτερούγες και τις βουτάμε μέσα στο
μπωλ με το τσίλι και μετά τις τοποθετούμεπάλι στο ταψί για να τις ψήσουμε
για 15 λεπτά ακόμα στους 135-145
βαθμούς κελσίου για να δέσει η σάλτσα
με το κοτόπουλο.
Αν δεν τις θέλετε πολύ καυτερές
βάλτε λιγότερο τσίλι ή και καθόλου.
Και αντί για τσίλι βάλτε barbeque sauce
και θα έχετε φτερούγες με γεύση
barbeque.
Τρώγονται σκέτες ή αν θέλετε τις συνοδεύετε
με μια σως της επιλογής σας.
Εγώ προτιμώ σως με ροκφόρ και άνηθο που είναι αρκετά δροσιστική.
Αν θέλετε για να μην αλείψετε το ταψί
με λάδι μπορείτε να βάλετε λαδόκολλα
ή αλουμινόχαρτο όπως έκανα εγώ.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου