Υλικά:
2 μεγάλα λουκάνικα
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 πακέτα συμπυκνωμένο
χυμό ντομάτας (1000 γρ)
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
6 μπαχάρια
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγο μαϊντανό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κρέμα τυριού
100 γρ. τυροσαλάτα
1/2 κιλό τυρί τριμμένο
1 πακέτο λαζάνια
Εκτέλεση:
Από τα λουκάνικα αφαιρούμε το έντερο
(κάλυμμα) για να μείνει μόνο το κρέας
και το λιώνουμε σαν να γίνει κιμάς.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λιωμένο
λουκάνικο. Μετά από λίγο προσθέτουμε
το κιμά και τσιγαρίζουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν κι αυτά.
Βάζουμε και το χυμό ντομάτας το πελτέ
το μπαχάρι, το μαϊντανό, το βασιλικό,
τη ζάχαρη και αλάτι και πιπέρι όσο εμείς
επιθυμούμε. Τέλος προσθέτουμε το
υπόλοιπο λάδι, λίγο νερό, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί
για 40-50 λεπτά.
Αφού ο κιμάς μας είναι έτοιμος
παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ
και καλύπτουμε το πάτο του
πυρέξ με κιμά. Από πάνω προσθέτουμε
τα λαζάνια, μετά ξανά κιμά και το μίσο
τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε πάλι με
λαζάνια και προσθέτουμε τη κρέμα
τυριού με τη τυροσαλάτα (τα έχουμε
ανακατέψει πρώτα σε ένα μπολάκι).
Από πάνω καλύπτουμε πάλι με κιμά,
μετά λαζάνια και πάλι κιμά.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ στα 30 λεπτά και
προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα
10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να
ροδίσει.
Έχουμε προσθέσει λίγο νερό στο πυρέξ
για να βράσουν τα λαζάνια μαζί με το φαγητό.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Καλή Επιτυχία...
2 μεγάλα λουκάνικα
700 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
2 πακέτα συμπυκνωμένο
χυμό ντομάτας (1000 γρ)
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
6 μπαχάρια
λίγα φύλλα βασιλικού
λίγο μαϊντανό
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1/3 κούπας ελαιόλαδο
1 κ.σ. ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
200 γρ. κρέμα τυριού
100 γρ. τυροσαλάτα
1/2 κιλό τυρί τριμμένο
1 πακέτο λαζάνια
Εκτέλεση:
Από τα λουκάνικα αφαιρούμε το έντερο
(κάλυμμα) για να μείνει μόνο το κρέας
και το λιώνουμε σαν να γίνει κιμάς.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε λίγο
ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το λιωμένο
λουκάνικο. Μετά από λίγο προσθέτουμε
το κιμά και τσιγαρίζουμε καλά.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
ψιλοκομμένα να τσιγαριστούν κι αυτά.
Βάζουμε και το χυμό ντομάτας το πελτέ
το μπαχάρι, το μαϊντανό, το βασιλικό,
τη ζάχαρη και αλάτι και πιπέρι όσο εμείς
επιθυμούμε. Τέλος προσθέτουμε το
υπόλοιπο λάδι, λίγο νερό, χαμηλώνουμε
τη φωτιά και το αφήνουμε να μαγειρευτεί
για 40-50 λεπτά.
Αφού ο κιμάς μας είναι έτοιμος
παίρνουμε ένα ταψάκι ή πυρέξ
και καλύπτουμε το πάτο του
πυρέξ με κιμά. Από πάνω προσθέτουμε
τα λαζάνια, μετά ξανά κιμά και το μίσο
τριμμένο τυρί. Σκεπάζουμε πάλι με
λαζάνια και προσθέτουμε τη κρέμα
τυριού με τη τυροσαλάτα (τα έχουμε
ανακατέψει πρώτα σε ένα μπολάκι).
Από πάνω καλύπτουμε πάλι με κιμά,
μετά λαζάνια και πάλι κιμά.
Το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς
για 30 λεπτά. Βγάζουμε το πυρέξ στα 30 λεπτά και
προσθέτουμε το υπόλοιπο τριμμένο τυρί.
Το ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα
10 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί και να
ροδίσει.
Έχουμε προσθέσει λίγο νερό στο πυρέξ
για να βράσουν τα λαζάνια μαζί με το φαγητό.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο να σερβιριστεί.
Καλή Επιτυχία...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου