Υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
3/4 της κούπας γάλα
3 βανίλιες2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτες)
2 κ.σ. κακάο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά
ηλιέλαιο, αυγά, γάλα και ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε
τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και
το αλεύρι.
Έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα του
κέικ και ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα.
Στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει
στο μπωλ προσθέτουμε το κακάο καιανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο
σοκολατένιο. Το χύνουμε στο ταψάκι
μας και με ένα πιρούνι το δένουμε με
το υπόλοιπο μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
40 λεπτά περίπου.
Αφού έχει κρυώσει το κέικ φτιάχουμε
το γλάσο μας.
Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε λιώσει
σε χαμηλή φωτιά τη κουβερτούρα
ανακατεύοντας τη μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Το γλάσο το περιχύνουμε στο κέικ
μας αφού το κέικ έχει κρυώσει.
Καλή Επιτυχία....
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
3 αυγά
3/4 της κούπας γάλα
3 βανίλιες2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτες)
2 κ.σ. κακάο
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το γλάσο:
150 γρ. κρέμα γάλακτος
200 γρ. κουβερτούρα
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα μπολ τα υγρά υλικά
ηλιέλαιο, αυγά, γάλα και ζάχαρη και
ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε
τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και
το αλεύρι.
Έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα του
κέικ και ρίχνουμε τα 3/4 από το μείγμα.
Στο υπόλοιπο μείγμα που έχει μείνει
στο μπωλ προσθέτουμε το κακάο καιανακατεύουμε μέχρι να γίνει όλο
σοκολατένιο. Το χύνουμε στο ταψάκι
μας και με ένα πιρούνι το δένουμε με
το υπόλοιπο μείγμα.
Το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για
40 λεπτά περίπου.
Αφού έχει κρυώσει το κέικ φτιάχουμε
το γλάσο μας.
Σε ένα κατσαρολάκι έχουμε λιώσει
σε χαμηλή φωτιά τη κουβερτούρα
ανακατεύοντας τη μαζί με τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο.
Το γλάσο το περιχύνουμε στο κέικ
μας αφού το κέικ έχει κρυώσει.
Καλή Επιτυχία....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου