Υλικά:
3 στήθια κοτόπουλο
ή 700 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλλας
200 γρ. κριθαράκι
300 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το
μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε
το κοτόπουλο καλά, προσθέτουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο να
τσιγαριστούν και αυτά με το
κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το
κριθαράκι και βάζουμε και αρκετό
νεράκι και το αφήνουμε να βράσει
για 40 λεπτά περίπου.
Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε σε ένα
πιάτο το κοτόπουλο και μέσα στη
σάλτσα ρίχνουμε το κριθαράκι.
(Αν δεν έχει αρκετό νερό προσθέτουμε
όσο χρειάζεται για να βράσει το κριθαράκι)
και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη
μας κολλήσει. Όταν δούμε ότι το
κριθαράκι έχει βράσει και είναι έτοιμο
προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο
και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στη
φωτιά για λίγα λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία....
3 στήθια κοτόπουλο
ή 700 γρ. κοτόπουλο στήθος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
2 μπαχάρια
1 ξύλο κανέλλας
200 γρ. κριθαράκι
300 γρ. συμπυκνωμένο χυμό ντομάτα
1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το
μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε
το κοτόπουλο καλά, προσθέτουμε
το κρεμμύδι και το σκόρδο να
τσιγαριστούν και αυτά με το
κοτόπουλο. Προσθέτουμε όλα
τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το
κριθαράκι και βάζουμε και αρκετό
νεράκι και το αφήνουμε να βράσει
για 40 λεπτά περίπου.
Μετά από 40 λεπτά βγάζουμε σε ένα
πιάτο το κοτόπουλο και μέσα στη
σάλτσα ρίχνουμε το κριθαράκι.
(Αν δεν έχει αρκετό νερό προσθέτουμε
όσο χρειάζεται για να βράσει το κριθαράκι)
και ανακατεύουμε συνέχεια για να μη
μας κολλήσει. Όταν δούμε ότι το
κριθαράκι έχει βράσει και είναι έτοιμο
προσθέτουμε ξανά το κοτόπουλο
και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε στη
φωτιά για λίγα λεπτά.
Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή Επιτυχία....
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου